latinica  ћирилица
21/04/2019 |  12:39 | Аутор: СРНА

Јовић: СДСС рачуна на гласове многих

Кандидат Самосталне демократске српске странке за Европски парламент Дејан Јовић изјавио је да ова странка на европским изборима рачуна на гласове многих и да ће, ако уђе у Европски парламент, припадати некој лијевој либералној политичкој групацији.
Дејан Јовић - Фото: B92
Дејан ЈовићФото: B92

- Ми рачунамо на гласове многих, оних свих који се осјећају да су непредстављени, да су на маргинама и на рубу, и оних који су разочарани са онима за које су прошли пут гласали - рекао је Јовић.

Он каже да очекују да у Хрватској има много људи који више не желе гласати за традиционално лијеве странке, јер су их изневјериле.

Јовић је рекао да је његов мотив да учествује на изборима био тај што му је стало до ЕУ, карактера политике и друштва у Хрватској за коју сматра да би требало да примјењује европске принципе. 

- То значи да мале заједнице укључујући и српску и друге мањине, не само националне мањине, треба третирати равноправно и са пуним респектом - рекао је Јовић за Радио-телевизију Србије.

Говорећи о томе што се поједине странке у Хрватској у кампањи за Европски парламент залажу за блокаду Србије на путу ка ЕУ, Јовић каже да је ријеч о веома штетним порукама за хрватске интересе.

Он је навео да ће Хрватска наставити политику успоравања уласка других у ЕУ чему се СДСС противи, те је оцијенио да би за националне интересе у Хрватској и за цијели Балкан најбоље било да се те препреке уклоне.

Јовић сматра посебно срамотним да на граници Словеније са Хрватском стоји жилет жица, те да те ствари треба да се мијењају. 

- Ми се залажемо за уједињени Балкан, у уједињеној Европи - рекао је Јовић, који је о српско-хрватским односима рекао да су на неки начин залеђени.

Листу Самосталне демократске српске странке на европским изборима предводи Милорад Пуповац.