latinica  ћирилица
21/04/2019 |  09:37 | Аутор: СРНА

Тешић: Показана брига Србије за локалне заједнице у Српској

Предсједник Скупштине општине Пелагићево Славко Тешић изјавио је Срни да је овој општини одобрено 250.000 КМ помоћи Србије за изградњу зграде породичне амбуланте, чиме је показана брига матице за ову локалну заједницу у Републици Српској.
Пелагићево - Фото: РТРС
ПелагићевоФото: РТРС

Тешић је овим поводом изразио велику захвалност Влади Србије, њеном предсједнику Александру Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

- Морам да напоменем да је ово друга транша помоћи Србије општини Пелагићево. У претходном периоду су нам одобрена средства за изградњу Трга 9. јануар и Спомен-комплекса `Васо Пелагић` у Пелагићеву - рекао је Тешић.

Он је додао да су ови пројекти учинили Пелагићево љепшим мјестом за живот.

- Тиме су нама у Републици Српској показали да нисмо сами, што доказују и бројни пројекти, као и најављени састанак са руководством Србије у Бијељини, који ћемо сигурно искористити за боље повезивање са матицом Србијом - рекао је Тешић.

Он је навео и да ће тај састанак бити и прилика да се поднесе извјештај о утрошеним средствима.

Премијер Српске Радован Вишковић недавно је најавио састанак свих начелника и градоначелника из Српске и представника неколико општина из ФБиХ са већинским српским становништвом са високим званичницима Српске и Србије. Састанку би требало да присуствују предсједавајући предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић,предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и њихови сарадници.

На овом састанку почетком маја требало би да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих.