latinica  ћирилица
21/04/2019 |  09:14 ⇒ 10:15 | Аутор: РТРС

Честитке поводом Ускрса

Хришћански вјерници који вријеме рачунају по грегоријанском календару прослављају данас Ускрс, највећи и најстарији хришћански празник који се слави у спомен на Христово ускрснуће, његову побједу над смрћу и над гријехом.
Ускрс (фото: ) - Фото: Wikipedia
Ускрс (фото: )Фото: Wikipedia

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Ускрс надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству, редовништву и свим католицима у Републици Српској, уз жељу да највећи хришћански празник проведу у миру, праштању, слози и задовољству.

- Нека празник васкрснућа Христовог буде подстрек да градимо друштво засновано на хришћанским вриједностима и начелима, надахнути љубављу, толеранцијом и међусобним уважавањем. Срећан и благословен Ускрс - поручила је предсједница Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Ускрс надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству, редовницима и свим римокатолицима у Републици Српској и БиХ.

- У име Владе Републике Српске и у своје име, а поводом Ускрса, упућујем Вам искрене честитке, уз жеље да празник Христовог ускрснућа прославите у миру и здрављу надахнути непролазним духовним поукама за чињење добрих дјела у заједничком суживоту свих нас. Срећан Ускрс! - наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је католичким вјерницима у Српској и БиХ престојећи празник Ускрс, са жељом да га прославе у радости, здрављу и миру.

Чубриловић је честитку упутио надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству, редовницима и свим римокатолицима у Републици Српској и БиХ.

- Увјерен сам да ћемо надахнути порукама које овај празник носи са собом, заједнички радити за добробит свих хришћана који га прослављају. Срећан Ускрс - поручио је Чубриловић, упутивши честитку у своје и у име Народне скупштине Српске.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству и свим грађанима католичке вјероисповијести.