latinica  ћирилица
08/02/2019 |  07:46 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Пуна подршка Владе Српске Требињу (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић започео је радну посјету Требињу састанком са замјеником градоначелника овог града Мирком Ћурићем и сарадницима.

Анализирано је шта је урађено у претходном периоду и који пројекти још чекају реализацију.

Главна порука са овога састанка је да ће Влада подржати све пројекте које је до сада подржавала, минимално на истом нивоу као до сада. Настојања су усмјерена ка проширењу сарадње у већем броју пројеката, највише у инфраструктурним.

- Закључили смо да се значајан новац улаже у инфраструктуру и да се заједничким улагањем Владе Републике Српске и Владе Србије, може доста тога урадити за останак и долазак људи у Требиње, а урађни пројекти значајно ће допринијети томе - рекао је Ћурић.

Вишковић је рекао да ће Град Требиње имати пуну подршку Владе у свим пројектима који су започети у 2018. години и који су од интереса за све грађане овог града. Један од приоритетних пројеката је изградња система за наводњавање у Требињском пољу. У првој фази изграђен је примарни цјевовод, а секундарну мрежу финансираће Хидроелектране на Требишњици. Слиједи друга фаза тог пројекта.

- Већ смо покренули разговоре са Свјетском банком, да уђемо у другу фазу од неколико милиона марака, а ишло се у изградњу водовода за Зубачко поље, имајући у виду потребе локалног становништва - навео је Вишковић.

Након састанка са замјеником градоначелника, премијер Српске је разговарао са члановима Градског савјета Града Требиња, а искуства која су изнијели његови чланови, пренијеће другим градовима у Српској. 

Вишковић у Требињу (Фото: РТРС)

Чланови Градског савјета Града Требиња су угледни грађани Требиња, а који су током свог радног вијека руководили и управљали различитим ресурсима на подручју Града Требиња и Херцеговине, те својим знањем и стручношћу доприносили развоју и унапређењу различитих области.

Предсједник Владе Српске разговарао је и са руководствима Хидроелектрана на Требишњици и Хидроелектране Дабар о новим пројектима у електроенергетском систему и пословање.

Вишковић је рекао да очекује да до половине ове године буде познат извођач радова на Дабру, с обзиром на то да је у току међународни јавни позив за финансирање и изградњу ове хидроелектране.

Вишковић је на радном доручку разговарао и са привредницима града Требиња.

Премијер Српске је требињском Културном центру присуствовао презентацији пројекта "Идејно рјешење спомен-села у Мркоњићима", која је одржана у оквиру 6. научног скупа "Теологија у јавној сфери".

Вишковић је разговарао и са руководством требињског грађевинског предузећа Херц градња.

Повезане вијести:

Помоћ Епархији захумско-херцеговачкој и у наредном периоду

Половином године познат извођач радова на ХЕ Дабру

Предсједник Владе са грађанима Требиња

Вишковић: Национални приоритет Српске је ауто-пут до Србије

Све активности Владе Српске усмјерене на демографску политику

Вишковић: Још се анализира повећање плата

Продаја Бирча само компанији која прихвати закључке Владе Српске

Црна Гора одредила контактну тачку за пут према Шћепан пољу

Вишковић посјетио градску пијацу у Требињу