latinica  ћирилица
08/01/2019 |  08:53 ⇒ 10:36 | Аутор: СРНА

Бањалука: Данас и сутра потпуна обустава саобраћаја у више улица

На подручју Бањалуке данас и сутра ће, поводом прославе Дана Републике Српске, бити потпуно обустављен саобраћај у више улица.
Бањалука: Градска управа (Фото: Дејан Божић / РАС Србија) -
Бањалука: Градска управа (Фото: Дејан Божић / РАС Србија)

Обустава ће данас бити на снази од 9.30 до 10.40 часова у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Булеваром српске војске, затим од 10.30 до 12.00 часова у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве, и од 12.00 часова па док буде неопходно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Улицом олимпијских побједника.

Сутра ће саобраћај бити потпуно обустављен од 7.00 часова па док буде неопходно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве, од 10.00 часова док буде потребно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Улицом олимпијских побједника, и у Улици Младена Стојановића, од раскрснице са Улицом олимпијских побједника до раскрснице са Улицом Триве Амелице.

Забрана ће сутра бити на снази од 10.00 часова док буде потребно и у Улици олимпијских побједника, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Улицом 1. крајишког корпуса, у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Улицом владике Платона до раскрснице са Улицом Краља Петра Првог Карађорђевића, и у Улици Вука Караџића, од раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића до раскрснице са Видовданском улицом.

Саобраћај ће сутра од 12.00 до 17.00 часова бити потпуно обустављен у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Булеваром српске војске, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На Тргу Крајине сутра ће од 15.00 часова до поноћи бити потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Улицом Милана Тепића.

За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен алтернативним правцима.

У Бањалуци ће сутра бити забрањен саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне ради безбједности учесника прославе Дана Републике.

Забрана ће бити на снази од 7.00 до 19.00 часова, а неће важити за теретна возила хитних и комуналних служби и возила акредитована за организацију прославе Дана Републике, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/Републике Српске.

Забрана се неће односити на Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, улице - Књаза Милоша, Бранка Поповића /источни транзит/ и Мањачких устаника, Омладинску, Крајишких бригада /западни транзит/.

С циљем безбједности учесника, 9. јануара на подручју Бањалуке биће забрањена и употреба дронова, без посебног одобрења МУП-а.

На захтјев Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Полицијске управе Бањалука, чији је задатак да обезбиједи несметано одржавање прославе 9. јануара – Дана Републике, градоначелник Игор Радојичић, донио је наредбу о привременој забрани рада угоститељских и других објеката на подручју града у уторак и сриједу, 8. и 9. јануара.