latinica  ћирилица
21/10/2018 |  14:55 | Аутор: СРНА

Галић: Циљ - стабилизација ситуације

МУП Унско-санског кантона изјасниће се о захтјевима грађана Бихаћа да у наредна два дана заустави долазак нових миграната и радиће искључиво у складу са законом, с циљем да се ситуација стабилизује, рекла је портпарол кантоналног МУП-а Снежана Галић.
Мигранти у Бихаћу (архив) - Фото: РТРС
Мигранти у Бихаћу (архив)Фото: РТРС

"МУП ће се огласити саопштењем за јавност чим се ствари донекле стабилизују.
Основни задатак полиције је сигурност грађана и њихова потпуна заштита. С друге стране, наравно да ћемо штитити и мигрантску популацију и све ћемо учинити да не дође до било какве ескалације стања на подручју града Бихаћа", рекла је Галићева за портал "Кликс".

Од почетка године у Унско-санском кантону евидентирано је око 10.500 миграната, али су њихови доласци интезивирани у августу и септембру, када их је дошло око 5.000.

Из МУП-а Унско-санског кантона су истакли да већина миграната нема никаквих докумената, а многи од њих се чак први пут пријављују у Бихаћу.

Са повећаним бројем миграната, дошло је и до повећања броја кривичних дјела, посебно у Бихаћу, гдје је до сада евидентирано 53.

Многи од прекршилаца закона не могу бити измјештени у прихватне центре у Сарајеву због недостатка смјештајних капацитета.

Осим тога, из МУП-а Унско-санског кантона су истакли да су до сада биљежили и случајеве да се особе које су добиле рјешење о протјеривању из БиХ поново враћају у овај кантон.