latinica  ћирилица
21/10/2018 |  13:24 | Аутор: СРНА

Мначин: Прерано говорити о санкцијама

Амерички министар финансија Стивен Мначин рекао је да је прерано говорити о увођењу санкција Саудијској Арабији због смрти новинара Џамала Кашогија, све док не буде окончана истрага.
Џамал Кашоги - Фото: Тwitter
Џамал КашогиФото: Тwitter

Мначин је нагласио да су досадашње информације о истрази "добар први корак, али недовољан".

"Прерано је коментарисати санкције и коментарисати било које питање све док истрага не одмакне и не дође до околности под којима се убиство десило", рекао је Мначин новинарима у Јерусалиму.

Он је потврдио да у уторак 23. октобра неће присуствовати конференцији о инвестицијама у Саудијској Арабији, али да ће отићи у Ријад, као што је планирано, на разговоре са својим колегом о заједничким напорима за борбу против финансирања тероризма и плановима Вашингтона да у новембру уведе нове санкције Ирану.

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да ће САД размотрити санкције против Саудијске Арабије и да није задовољан начином на који Ријад руковод истрагом.

Саудијска Арабија јуче је саопштила да је новинар Џамал Кашоги, који се водио као нестао од 2. октобра када је ушао у конзулат те земље у Истанбулу, убијен у тучи унутар објекта и да су два званичника отпуштена због његове смрти.