latinica  ћирилица
13/06/2018 |  14:48 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Ђокић: Влада Српске планирала 800.000 КМ за општину Билећа (ФОТО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Билећи да је Влада Српске планирала да уложи 800.000 КМ у инфраструктуру ове локалне заједнице.
Ђокић у Билећи - Фото: СРНА
Ђокић у БилећиФото: СРНА

"Посљедњим одлукама које је Влада доносила у функцији подршке Билећи планирано је да више од 800.000 КМ буде финансирано у инфраструктуру", навео је Ђокић, истичући да Влада Српске улаже велике напоре, показује разумијевање и труди се да помогне развоју Билеће.

Након састанка са начелником општине Миљаном Алексићем, Ђокић је навео да је разговарано и о пројектима који су повезани са оним из области енергетике, а могу допринијети развоју ове херцеговачке општине.

Ђокић је напоменуо да је Билећа већ почела да реализује низ инфраструктурних активности које ће бити успјешно завршене током љета.

Ђокић у Билећи (Фото: РТРС)

Он је истакао да је са представницима општине Билећа разговарао и о још једном актуелном питању - расподјели средстава као накнаде за потопљено земљиште, за које ова општина очекује да буде ријешено правично.

Ђокић је додао да је разговарано и о другим значајним пројектима за ову општину као што су "Горњи хоризонти" - наставку активности на изградњи хидроелектрана "Дабар" и "Билећа".

"Радује нас што видимо опредијељеност и ангажовање начелника Миљана Алексића да се ова локална заједница развија, као и да се уклапа у заједничке активности које спроводи Влада Српске", истакао је Ђокић.

Алексић је захвалио министру за спремност да увијек помогне овој малој херцеговачкој општини.

"Веома смо захвални министру за разумијевање и настојање да допринесе развоју наше општине и надамо се да ће тако бити и убудуће", рекао је Алексић.

Састанку су присуствовали и замјеник начелника Милорад Радовић и нечелници општинских одјељења.