latinica  ћирилица
17/05/2018 |  21:20 ⇒ 21:26 | Аутор: РТС

Ђоковић у четвртфиналу Рима

Ђоковић – Рамос-Вињолас 2:0 (6:1, 7:5). Новак Ђоковић је савладао Шпанца Алберта Рамоса-Вињоласа и пласирао се у четвртфинале мастерса у Риму. Наредни ривал је Јапанац Кеи Нишикори.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/intebnlditalia) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/intebnlditalia)

Новак је показао да му је форма у успону, личио је на оног “старог". Извео је неколико “немогућих" потеза, погађао углове терена, а и сервис га је боље служио. Лакше него што се очекивао сломио је отпор Шпанца. Нешто већа борба виђена је у другом сету, противник је успио да врати брејк, ипак, вечерас расположени Ђоковић поново одузима сервис противнику, а потом ставља тачку на овај меч.

Новак је фантастично ушао у меч, након освојеног свог сервиса одузима сервис противнику и долази до раног брејка. Наставио је наш тенисер у истом ритму, контролисао је резултат и у шестом гему поново стигао до брејка.

Једину брејк шансу у сету Шпанац је имао у посљедњем гему, ипак Новак није дозволио да се сет продужи и рјешава га у своју корист са 6:1.

Борба се распламсала у другом сету. Новак је у трећем гему пропустио шансу за брејк. Шпанац је пријетио, али је српски тенисер успијевао да одбије нападе противника. Нову брејк шансу Ђоковић је искористио у петом гему када је повео са 3:2. Потом је меч ушао у мирнију фазу гдје су оба тенисера била сигурна на свој сервис.

Новак је имао прилику да севисом ријеши меч, међутим Шпанац је успио да врати брејк и продужи меч, 5:5. Међутим, већ у наредном гему Ђоковић поново осваја сервис противника, а потом је био сигуран и на свој сервис - 7:5 у другом сету.