latinica  ћирилица
17/05/2018 |  18:54 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Додик посјетио општине Костајница и Козарска Дубица

Предсједник Републике Српске и СНСД-а, Милорад Додик посјетио је општине Костајница и Козарска Дубица, гдје се састао са руководством општинских одбора ове странке. У Костајници је на помолу реализација неколико важних пројеката, а слична ситуација је и у Козарској Дубици.

Након састанка Милорада Додика са руководством костајничког општинског одбора СНСД-а, најављена је реализација више пројеката, значајних за ову општину. 

"Одобрен је пројекат 650 хиљада марака обнове регионалног пута М14, а одобрен је и пројекат енергетске ефикасности основне школе вриједан 730 хиљада марака. Предсједник је одобрио и помоћ у изградњи ограде дјечијем вртићу у вриједности од 15 хиљада марака", рекао је предсједник Општинског одбора СНСД-а Костајница Никола Јањетовић.

Додик је у Костајници истакао да се политика увијек мјери по томе шта остави иза себе и да је због тога СНСД једина политичка оријентација која може да обезбиједи стабилност и развој Српске.

"Али ћу исто тако рећи да у вријеме када је СНСД имао локалну власт, да је то од стране пројеката најбољи период Костајнице и ми желимо да то вратимо то вријеме и зато моја подршка учешћу СНСД-а у локалној власти и оно што СНСД доприноси и народски довлачи са становишта пројеката овдје у саму Костајницу", нагласио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

У току је реализација више битних пројеката и у Козарској Дубици. Због тога је ова општина већ дужи период велико градилиште. 

"Између осталог, зграда општине која је у току зграда суда која је при крају, завршили смо велики пројекат. У току су припреме завршне фазе што се тиче санирања многих улица у граду и многих других ствар", навео је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

Предсједник Српске из Козарске Дубице је поручио – циљ је да се у овој локалној заједници подигне животни стандард.

"Ове године ћемо учинити тако што ћемо рехабилитовати магистрални пут од Дубице до Градишке, тако што ћемо га учинити много сигурнијим за превоз. Радићемо на много пројеката локалне инфратсруктуре. Преко милион марака ће се овдје уложити за неколико пројеката који ће се овдје одредити од стране начелника", поручио је Додик.

Политика СНСД-а је политика конкретних пројеката што грађани препознају, истакнуто је у Козарској дубици. Због тога се на предстојећим изборима очекује убједљива побједа и око 8 хиљада гласова. 

"Наш циљ је да СНСД буде убједљиви побједник овдје у Козарској Дубици. Наравно и наши кандидати и за предсједника Републике и за члана Предсједништав испред српског народа", додао је предсједник Општинског одбора СНСД-а Козарска Дубица Јовица Шуман.

Предсједник Српске истакао је да актуелна власт покушава да помогне свим општинама, без обзира ко је на власти, док опозиција најчешће под утицајем страног фактора те напоре покушава да обезвриједи.