latinica  ћирилица
17/05/2018 |  14:07 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

МУП Српске демантовао наводе БН телевизије

Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантовало је наводе из прилога Радио-телевизије БН да су акције усмјерене на сузбијање злоупотреба опојних дрога учестале у посљедње вријеме, након притиска јавности и окупљања грађана и чланова групе "Правда за Давида" на Тргу Крајине.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Реаговање МУП-а Републике Српске преносимо у цијелости:

Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантује наводе из прилогу Радио-телевизије БН, од дана 16.5.2018. године, да су акције усмјерене на сузбијање злоупотреба опојних дрога учестале у посљедње вријеме, након притиска јавности и окупљања грађана и чланова групе "Правда за Давида" на Тргу Крајине.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет, oд формирања, заједно са другим организационим јединицама МУП-а Републике Српске, плански и континуирано спроводe мјере и радње превентивног и репресивног карактера, у циљу сузбијањa злoупотребе опојних дрога.

Изведен је велики број планских акција као што су: акције кодног назива "Сава", "Голф", "Петрићевац", "Пирамида", "Ромео", "Аватар", "Кафе", "Камел", "Експерт", "Насљедник" и "Арсенал" које су резултовале хапшењем и процесуирањем већег броја лица и запљеном веће количине различитих врста опојних дрога. Такође, било је више појединачних заплијена опојне дроге, у одвојеним акцијама, и то: око килограм хероина, око килограм кокаина, око 20 килограма марихуане, око 15 килограма марихуане, око седам килограма марихуане, итд.

О свим наведеним активностима јавност је сваки пут информисана саопштењем или путем конференција за новинаре.

Изведене акције кодног назива "Насљедник" и "Арсенал", које су вођене уз сагласност надлежних тужилаштава, а по наредбама надлежних судова, започеле су прије трагичне смрти Давида Драгичевића.

Подсјећамо да је Управа за организовани и тешки криминалитет расвијетлила сва кривична дјела тешког убиства која су извршена од формирања Управе, и то: убиство Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву, убиство Петра Бајчете у Билећи, покушај тешког убиства Спасе Шакоте у Бањалуци, као и кривично дјело Тешко убиство Раде Дојчиновић извршено 2015. године у Бањалуци.