latinica  ћирилица
17/05/2018 |  12:12 ⇒ 14:35 | Аутор: АТВ

Давор Драгичевић поднио пријаву Тужилаштву

Давор Драгичевић и Борислав Радовановић поднијели су Окружном тужилаштву Бањалука пријаву кривичног дјела "тешко убиство" против непознатог лица.
Давор Драгичевић у Окружном тужилаштву - Фото: nezavisne novine
Давор Драгичевић у Окружном тужилаштвуФото: nezavisne novine

Како је наведено, Драгичевић и Радовановић су у својству оштећеног и савјесног грађанина пријавили да је од стране непознатог починиоца, или више њих, у периоду између 18. марта око 2:30 часова и 24. марта 2018. године до проналажења мртвог тијела, на неутврђеном локалитету, највјероватније на простору града Бањалука, почињено кривично дјело "тешко убиство" из члана 125. Кривичног законика Репувблике Српске на штету Давида Драгичевића, сина оштећеног Давора Драгичевића.

У образложењу пријаве је наведено да су службена лица Окружног тужилаштва Бањалука од момента достављања обдукционог налаза др Жељка Карана стекла "основ сумње" да је над Давидом Драгичевићем заживотно почињено кривично дјело насилничке прирпде, те да је потом противправно усмрћен утопљењем у води.

"Обзиром на ово неспорно кривично дјело са смртном посљедицом до данас није правно оквалификовано, што је по нама несхватљив пропуст тужилаштва, подношењем овакве пријаве стварамо правну обавезу да нас извијести о својој одлуци у домену евентуалног неспровођења или обустављања спровођења истраге у смислу члана 244.став 4 Закона о кривичном поступку Српске спрам наше пријаве и дате правне квалификације", наводи се у тексту кривичне пријаве предате Тужилаштву.