latinica  ћирилица
16/05/2018 |  18:49 ⇒ 19:38 | Аутор: Вечерње новости

Арбитру Срђану Обрадовићу одређен притвор од 30 дана

Арбитар Срђан Обрадовић саслушан је у Јагодини гдје је негирао да је злоупотребио службени положај, послије чега му је одређен притвор од 30 дана.

Такву одлуку судија је донио на приједлог тужиоца Посебног одјељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, по чијем налогу је прије три дана делилац правде и ухапшен у Јагодини.

Арбитар, који се сумњичи да је злоупотребио службени положај у окршају Спартака и нишког Радничког у Суботици, пред тужиоцем је изнио своју одбрану у присуству чак три браниоца која је ангажовао, а притвор му је одређен због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на свједоке и даљу истрагу која слиједи.

Према незваничним сазнањима Новости, Обрадовић је пред тужиоцем порицао да је починио дјело за које се терети и навео да није фаворизовао домаћине меча, фудбалере суботичког Спартака. Шта је још рекао, засад нико не жели да каже, истичући да се у овој фази поступка не може износити више детаља, јер предстоје саслушања свједока и одређена вјештачења.

Он је претходно у полицији, како сазнајемо, такође све негирао, а наводно се правдао да је случајно направио грешку када је досудио пенал за Спартак на недјељној утакмици са Радничким из Ниша.

Обрадовићево саслушање у новосадском тужилаштву је трајало неколико сати, а на њега је доведен из Јагодине, гдје је прије три дана и ухапшен по налогу новосадског Вишег јавног тужилаштва. Послије саслушања, фудбалски судија је из зграде новосадског суда одведен у притвор Окружног затвора на Клиси.