latinica  ћирилица
16/05/2018 |  10:38 | Аутор: РТРС

Све спремно за Бањалучки фестивал цвијећа

Све је спремно за Бањалучки фестивал цвијећа, који ће бити одржан од 17. до 19. маја у Дому омладине.
Невен - Фото: РТРС
НевенФото: РТРС

Отварање фестивала заказано је за сутра у 13.30 часова, уз поздравне говоре и наступ ученика Музичке школе "Владо Милошевић".

На овом фестивалу учествоваће 12 излагача, који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвјетних аранжмана, опереме за хортикултуру, као и декоративни садни материјал.

- Прва два дана су изложбеног карактера, а трећи дан је замишљен као продајна изложба цвијећа, када ће сви посјетиоци имати прилику да купују по сниженим цијенама, али и да добију савјете стручњака, па и одређене поклоне - рекао је начелник Одјељења за комуналне послове, Петар Билчар.

Како је навео, излагачи су већ ушли у простор Дома омладине, вриједно припремају своје просторе како би све било потпуно спремно за свечано отварање ове манифестације.

- Жељели смо да вратимо Фестивал цвијећа по узору на некадашњи који је био чувена манифестација посвећена цвијећу у региону. Ово је свакако добра прилика да се наш град промовише као град зеленила, а Фестивал је и додатни садржај како за наше суграђане тако и за туристе - нагласио је Билчар и позвао све да посјете Дом омладине од 17. до 19. маја гдје их очекује права цвјетна оаза.

Бањалучки фестивал цвијећа имаће и богат пратећи програм, између осталог и школу аранжирања.

У сусрет овом фестивалу и центар града је добио цвјетно рухо, односно у централној градској пјешачкој зони постављене су велике жардињере, у којима је засађено сезонско цвијеће и стабло дуда падајуће форме.

Извор: banjaluka.rs.ba