latinica  ћирилица
16/05/2018 |  08:24 ⇒ 08:27 | Аутор: СРНА

Лут фест- Данас представе позоришта из Суботице, Зенице и Ниша

На 19. Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу "Лут фест" у Источном Сарајеву за данас је у такмичарском дијелу планирано извођење три нове представе луткарских позоришта из Суботице, Зенице и Ниша.
Источно Сарајево - "Лут фест" - Фото: СРНА
Источно Сарајево - "Лут фест"Фото: СРНА

Данас ће бити настављена и креативна радионица израде гранд гињол лутака, као и радионица израде лутака "Платно као лутка".

Планиран је и мастер клас "Први кораци у луткарству", те подсјећање на покојне професоре Радослава Лазића и Војислава Вујановића. У Зворнику ће бити одиграна представа "Трапави змај" Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина, у режији Ирене Тот.

Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу "Лут фест" отворен је у 13. маја под мотом "Поетика луткарског израза", а током шест фестивалских дана публику у Источном Сарајеву очекује 36 догађаја у такмичарском и пратећем програму.

Генерални покровитељ "Лут феста 2018" је Министарство просвјете и културе Републике Српске, а фестивал суфинансирају град Источно Сарајево, те општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.