latinica  ћирилица
15/05/2018 |  14:33 | Аутор: СРНА

Уручене стипендије српским ђацима на Космету

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов уручио је данас у Косовској Митровици за шесторо српских ђака стипендије од по 400 евра за протекла четири мјесеца.
Арлов уручио стипендије - Фото: РТРС
Арлов уручио стипендијеФото: РТРС

Арлов је рекао да су средства обезбиједили анонимни донатори из Републике Српске и да ће дјеца примати стипендије све док се редовно школују.

Микица Максимовић из села Босце код Косовске Каменице, чија кћерка Николија, ученица првог разреда основне школе, има обољење срца, рекао је да је свака помоћ добродошла, али да му ова представља моралну помоћ да истраје у одлуци да као самохрани родитељ двије кћерке опстане на своме.

- Ја и моје девојчице дугујемо непознатом донатору вјечну захвалност и поручујемо да ћемо му се одужити останком на своме - навео је Максимовић.

Он каже да ће Николија стипендију искористити углавном за куповину лијекова и набавку школског прибора, а ако нешто новца преостане купиће гардеробу и обућу.

Александра Станковић из села Одевце, ученица другог разреда средње школе, живи са двије сестре и родитељима који преживљавају бавећи се пољопривредом.

- Стипендију коју примам из Српске дијелим са сестрама, а оно што претекне дајемо тати и мами јер је на Космету тешко живјети у селу - рекла је Станковићева и захвалила анонимном донатору.

Стипендије на мјесечном нивоу шесторо српске дјеце са Косова и Метохије прима три пута годишње у износу од по 100 евра на мјесечном нивоу.