latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:21 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Хитна сједница Владе Српске о надолазећој мигрантској кризи

У Бањалуци је у току хитна сједница Владе Републике Српске о надолазећој мигрантској кризи.
Ванредна сједница Владе Републике Српске - Фото: РТРС
Ванредна сједница Владе Републике СрпскеФото: РТРС

Сједници присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Осим чланова Владе, сједници присуствује и директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, директор Института за јавно здравство Српске Миодраг Марјановић, директор Универзитетског клиничког центра Српске Владо Ђајић и директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић раније је потврдила да ће Влада Српске данас на хитној сједници расправљати о питању миграната које је надлежност институција БиХ, а којим се, како каже, нико озбиљно не бави.

"С обзиром на то да су институције БиХ показале неодговорност, јавашлук и неспособност о питањима која су много мање проблематична, сада кад видимо овај мигрантски талас, који можемо тако звати, онда имамо озбиљан разлог за страх", рекла је предсједница Владе.

Оцијенила је да је проблем миграната огроман и да су институције БиХ требало да буду "у стању аларма" при самој најави о доласку неколико десетина хиљада миграната.