latinica  ћирилица
12/04/2018 |  13:10 | Аутор: СРНА

"Дроге нема, појели је мишеви"

Осам аргентинских полицајаца добили су отказе јер су тврдили да су мишеви појели дрогу која је нестала из полицијског складишта у мјесту Пилар, сјеверозападно од Буенос Ајреса.

Истражиоци су утврдили да је из овог складишта нестало 540 килограма марихуане.

Бивши полицијски комесар у овом граду Хавијер Спесија и његове колеге полицајци рекли су судији да су дрогу "појели мишеви", пренио је Би-Би-Си.

Форензички стручњаци изјавили су да сумњају да би мишеви грешком појели дрогу и да би вјероватно угинули да су то учинили.

Портпарол судије Адријана Гонзалеза Шарвеја рекао је да мишеви, према наводима стручњака са Универзитета у Буенос Ајресу, "не би грешком помијешали дрогу са храном" - а чак и кад би то учинили - било би много мртвих животиња у складишту.

Полицајци ће дати исказ пред судијом 4. маја, а он ће донијети закључак да ли је дрога нестала да би се неко окористио или усљед немара.

У посљедње двије године, у овом складишту било је смјештено шест тона марихуане. Мањак од 540 килограма уочио је Спесијин насљедник Емилио Портеро када је преузео функцију полицијског комесара.

Бивши комесар није потписао документ о попису дроге у складишту када је напустио функцију у априлу 2017. године. Он је под истрагом и због тога што још није пријавио приходе за прошлу годину.