latinica  ћирилица
15/02/2018 |  16:55 | Аутор: РТРС

Вулин поручио Габријелу: Нема признања Косова

Министар одбране Александар Вулин поручио је да Србија неће признати Косово.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је то рекао поводом изјаве нњмачког шефа дипломатије Зигмара Габријела, који је у Приштини рекао да је крајњи циљ његове земље да омогући улазак Косова у чланство ЕУ, те да ће један од највећих изазова бити убиједити пет земаља чланица Уније да признају косовску независност.

Вулин је навео да када год је Њемачка без договора и сагласности говорила у име читаве Европе, ствари су кренуле по злу и читав свијет је патио.

- Изјава министра Габријела је потврдила, још једном, да у Европи мало кога, а можда и никога, не занима колико је Србија стварно успјешно и демократско друштво. Када би се чланство у Европи стварно мјерило само на основу успјеха у владавини права или медијским слободама, Србија би одавно била чланица Европске уније. Али, њих изгледа, занима само једна ствар - да признамо Косово и ништа друго. Србија неће признати Косово и Метохију, а посебно га неће признати да би била чланица Европске уније - навео је Вулин.

Габријел је посјетио истог дана Београд и Приштину и мање или више бираним ријечима изнио очекивања Немачке у погледу питања Косова.

Извор: Танјуг