latinica  ћирилица
15/02/2018 |  15:38 | Аутор: РТРС

Беванда: У припреми нови закон о ПДВ-у

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је на Економском форуму у Сарајеву да је, након 11 година, у припреми нови закон о порезу на додатну вриједност /ПДВ/ као један од начина да се побољша пословни амбијент и осавремени област индиректног опрезивања.
Сарајево, Беванда - Марић - Фото: СРНА
Сарајево, Беванда - МарићФото: СРНА

Беванда је навео да је усвојена Стратегија јавне задужености за трогодишњи период, чиме се први пут систематски контролише висина јавног дуга, те да се одржава фискална и финансијска стабиност БиХ, као и кредитни рејтинг, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Министар финансија и трезора БиХ састао се и са министром финансија Хрватске Здравком Марићем.

У контексту разговора о конкурентности, чему је био посвећен панел данашњег Економског форума на којем су учествовала оба министра, Беванда је нагласио да БиХ мора снажније кренути са спровођењем реформи јер је то најбољи начин да се оствари економски раст и отвори пут страним инвестицијама.

Беванда и Марић разговарали су о континуираној сарадњи сусједних земаља из перспективе ресора финансија и изазова са којима се сусрећу земље ЕУ и оне које претендују да постану дио те породице, попут БиХ.

Током сусрета било је ријечи о актуелним темама из области финансија и буџета, питањима сукцесије, али и конкретним видовима сарадње ресорних министарстава да би се олакшало пословање привредника из БиХ и Хрватске.

Марић је нагласио да ће Хрватска наставити да пружа подршку БиХ на њеном европском путу.

Извор: БиХ