latinica  ћирилица
15/02/2018 |  11:35 | Аутор: РТРС

Кинески предсједник честитао Србији празник

Предсједник Кине Си Ђинпинг честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу и грађанима Србије Дан државности, поручивши да посљедњих година кинеско-српски односи одражавају одличан тренд развоја, чиме се доприноси заједничкој добробити двије земље и два народа.

Он је нагласио да придаје велику пажњу развоју кинеско-српских односа и да је спреман да заједно са Вучићем промовише свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије и да се оно подигне на нове степенице, са циљем стварања још веће добробити за народе двије земље.

Честитку кинеског предсједника Вучићу је уручио амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг, саопштено је из Службе за односе са јавношћу предсједника Србије.

Вучић је том приликом амбасадору уручио писмо у коме је предсједнику Сију честитао лунарну Нову годину са жељама за напредак Кине и благостање пријатељског кинеског народа.

Он је рекао да очекује да и у овој години српско-кинеска сарадња у оквиру стратешког партнерства постане још ближа и чвршћа, посебно кроз иницијативу за нови пут свиле и механизам сарадње "16 плус један" Кине и земаља Централне и Источне Европе.

Вучић и Ли су размотрили и конкретне кораке за реализацију заједничких пројеката привредне сарадње.

Извор: СРНА