latinica  ћирилица
15/02/2018 |  09:27 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Плакат са мртвачком главом на згради Амбасаде Србије у Сарајеву

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које пише "Четници костобацани".
Плакат са мртвачком главом на згради Амбасаде Србије у Сарајеву - Фото: СРНА
Плакат са мртвачком главом на згради Амбасаде Србије у СарајевуФото: СРНА

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић рекао је Срни да је до инцидента дошло јуче између 17.30 и 18.00 часова, након чега је обавијештена полиција која је извршила увиђај и узела плакат ради вјештачења.

Вукићевић сматра да су овај, врло провокативан плакат и за данас у 11.00 часова најављене демонстрације Бошњачког покрета испред зграде Амабасаде два повезана догађаја.

Он је истакао да нема ниједног повода за такве реакције.

"Нити смо шта радили, нити предузимали, ни Амбасада, нити Србија да би се тако реаговало. Разлог може да буде данашња прослава државног празника /Сретење/ и да се на тај начин покаже расположење једног дела бошњачке популације који не жели добре српско-бошњачке односе, који жели инциденте и не жели нормализицију односа између земаља у региону, пре свега између БиХ и Србије", оцијенио је Вукићевић.

Он је најавио да ће Амбасада Србије у Сарајеву подићи мјере безбједности, јер јој је то обавеза послије оваквог инцидента и најављених демонстрација.

Србија данас обиљежава Дан државности - Сретење, поводом чега ће и Амбасада Србије у БиХ организовати пријем.

Извор: СРНА