latinica  ћирилица
13/02/2018 |  22:41 ⇒ 22:49 | Аутор: РТРС

ЛШ: Сити сјајан, Игуаин трагичар послије два гола (ФОТО)

Фудбалери Јувентуса и Тотенхема ремизирали су 2:2 послије драме Торину, док је Манчестер Сити убједљиво славио у Базелу 4:0, у првим мечевима осмине финала ЛШ.
Тотенхем - Јувентус - Фото: Screenshot/YouTube
Тотенхем - ЈувентусФото: Screenshot/YouTube

Изгледало је да ће "Стара дама" већ у првом мечу завршити посао у једном од дербија рунде, након што је Гонсало Игуаин постигао два гола у првих осам минута.

Међутим, крајем првог полувремена Хари Кејн успијева да смањи резултат обишавши Ђанлуиђија Буфона, да би се у надокнади полувремена догодио кључни детаљ меча.

Игуаин је имао прилику да стави тачку на двомеч и постигне хет-трик, али је Аргентинац погодио пречку из другог пенала на утакмици.

То је скупо коштало домаћина, јер је средином другог полувремена Кристијан Ериксен такође надмудрио Буфона и сјајним голом из слободног ударца погодио за 2:2, за благу предност уочи реванша.

Јувентус је до ове утакмице примио само један гол на 16 утакмица у Лиги шампиона, на овој чак два.

"Грађани" већ изборили четвртфинале

С друге стране, све је већ ријешено у двомечу Манчестер Ситија и Базела. "Грађани" су сјајну форму из Премијер лиге прелили и на ЛШ и за десетак минута изборили четвртфинале такмичења.

Илкај Гиндоан, Бернардо Силва и Серхио Кун Агуеро су у периоду од 14. до 23. минута тресли мрежу Базела, а тачку на сјајно вече Енглеза на Ст Јакобсу ставио је Гиндоан другим голом на мечу, сјајним ударцем са ивице казненог простора.

Реванш сусрети ових тимова су 7. марта у Лондону, односно Манчестеру.

Сутра:
Порто – Ливерпул
Реал Мадрид – ПСЖ

20. фебруар:
Бајерн – Бешикташ
Челси – Барселона

21. фебруар:
Севиља – Манчестер Јунајтед
Шахтјор – Рома

Извор: Б92