latinica  ћирилица
13/02/2018 |  09:55 ⇒ 10:46 | Аутор: РТРС

Линта: Посјета предсједника Вучића - велико охрабрење за Србе

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је данас у Вргинмосту да посјета предсједника Србије Александра Вучића Хрватској представља велико охрабрење за Србе који тамо живе и нагласио да је потребно успоставити стални дијалог и правично и трајно ријешити отворена питања.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Он је нагласио да се преостали Срби у Вргинмосту, које ће предсједник Србије Александар Вучић данас посјетити, као и у осталим повратничким мјестима суочавају са бројним проблемима, прије свега оним егзистенцијалним и указао на потребу да се обезбиједи улаз српског капитала у Хрватску како би повратници добили шансу да се запосле.

Линта је за "Пинк" изјавио да је потребно трајно ријешити и проблем употребе матерњег језика и писма, јер се Закон о језику и писму, када је ријеч о Србима, и даље не поштује.

Говорећи о поново покренутом питању ратне одштете Линта је рекао да је то веома важно питање, посебно из угла Срба који су живјели и живе у Хрватској, јер је у акцијама паравојне милиције Хрватске минирано и девастирано преко 10.000 објеката у власништву Срба.

Извор: СРНА