latinica  ћирилица
12/02/2018 |  19:56 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Задужење за аутопут Бањалука-Добој 402 милиона евра

Директор предузећа Аутопутеви Републике Српске Душан Топић изјавио је вечерас у Бањалуци, да ће кредитно задужење за изградњу аутопута Бањалука-Добој износити 402 милиона евра, што је једнако вриједности радова.
Душан Топић - Фото: РТРС
Душан ТопићФото: РТРС

- Суштина је у томе да је данас на дневном реду Народне скупштине документ о додатном задужењу нашег предузећа за завршетак радова на аутопуту Бањалука-Добој у износу од 47 милиона евра код Европске инвестиционе банке, гдје је основни кредит од 160 милиона евра, што значи да ће укуно задужење бити 207 милиона евра - рекао је Топић.

Осим овог, каже Топић, у Европској банци за обнову и развој смо за дионицу аутопута од Добоја до Прњавора имали основни кредитни уговор од 185 милиона евра и сада је у припреми додатно задужење од 10 милиона евра.

- Документ који је вечерас показан у Народној скупштини јесте редовном процедуром упућен у органе БиХ. То је документ у коме не пише ништа више, нити другачије од приједлога одлуке о прихватању задужења Српске од 47 милиона евра код ЕИБ по пројекту изградње аутопута Бањалука-Добој, који разматрају посланици - додао је Топић.

Он је нагласио да неко ко погрешно тумачи документ не може да схвати шта је написано у њему или то не жели, па зато тражи повод за галаму.

Топић је напоменуо да нису тачни наводи посланика опозиције да је на службеном путу и да зато не присуствује скупштинском засједању.

- Нисам био на службеном путу у Израелу. У Бањалуци сам био и прошлу седмицу, када сам присуствовао сједницама скупштинских одбора на којима је било ријечи о овом приједлогу одлуке - каже Топић.

Извор: СРНА