latinica  ћирилица
12/02/2018 |  10:52 | Аутор: РТРС

У тучи затвореника у КПЗ Зеница повријеђени и стражари

У Казнено-поправном заводу затвореног типа у Зеници /КПЗ Зеница/ дошло је до туче затвореника због дуга од 100 КМ, а једном од њих је нанесено пет рана оштрим предметом направљеним од ручке брисача за под, потврдио је директор КПЗ Зеница Реџо Кахрић.
КПЗ Зеница - Фото: РТРС
КПЗ ЗеницаФото: РТРС

До сукоба затвореника дошло је прије три дана.

Кахрић је за портал "Кликс" рекао да је све кренуло када су у Казнено-поправни завод Зеница довезена двојица осуђеника из Мостара, од којих је један примљен прије три мјесеца, док је други довезен доста раније.

Према његовим ријечима, све је почело око расправе када ће затвореник који је касније дошао вратити новац другом који је у затвору већ дуже вријеме.

Током вечере, додао је он, у кантини буде око 150 осуђеника који се измјењују у три групе. Око 18.45 часова један од затвореника је пришао другом и нанио му пет убода импровизованим бодежом.

"Истина је да су те ране биле површинске, али једна од њих је била близу срца, те се може оквалификовати као убиство у покушају. Након тог догађаја, створиле су се двије групе, једна је стала у заштиту затвореника који је убоден, док су други стали на другу страну. Стража је на вријеме реаговала, спријечила могућу масовну тучу и све их похапсила", додао је Кахрић.

Приликом спречавања сукоба седам затвореника, нанесене су и повреде стражарима.

Један од затвореника стражара је ударио главом у главом те је упућен на преглед у Хитну помоћ, док је други стражар задобио повреде ноге.

Иако зеничка полиција није имала никакве информације о догађају, Кахрић је истакао да је полиција позвана и да је упозната са свим детаљима.

Он је додао да ситуација у КПЗ Зеница није ријешена и да и даље постоји проблем међу затвореницима.

Извор: Срна