latinica  ћирилица
11/02/2018 |  21:37 | Аутор: РТРС

Ватерполисти Србије отпутовали за Румунију

Српска ватерполо репрерзтентација је отпутовала у Орадеу гдје ће против Румуније одиграти трећи дуел у Свјетској лиги. Дуел почиње у понедјељак од 17.00 по нашем времену.
Ватерполо - Фото: ТАНЈУГ
ВатерполоФото: ТАНЈУГ

Ватерполисти Србије су надиграли селекцију Румуније са 12:3 у првом сустету на домаћем терену у Крагујевцу, али у тиму Србије наглашавају да нема опуштања пред сутрашњи меч.

"Нема потцењивања Румуна, побједа нам је неопходна како би мирно дочекали сусрет са Црном Гором. Наш ривал је такође подмлaдио састав, искуснији су само инетрационалци Раду и Негреану. За нас је ово прилика да се покажемо у добром свјетлу и да, играјући максимално ангажовано од почетка до краја, остваримо још једну побједу", истакао је Сава Ранђеловић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић је за гостовање одредио подмлађен састав, а позив је добио и дебитант Вељко Танкосић из Црвене звезде.

Репрезентација Србије је прва у групи са 6, а Црна Гора друга са 3 бода, док је Румунија посљедња без освојених бодова. Србија се са селекцијом Црне Горе састаје 20. марта и очекује се да ће тај директни дуел одлучивати и о првом мјесту у групи.

Извор: РТС