latinica  ћирилица
11/02/2018 |  16:00 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Савез РВИ: У Сребреници се догодио тежак ратни злочин, али не и геноцид

Савез ратних војних инвалида Републике Српске у потпуности одбацује тврдње и мишљење свих који кажу да се у Сребреници догодио геноцид, па тако и изјаве министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Савез ратних војних инвалида Републике Српске саопштио је да се у Сребреници догодио тежак ратни злочин, али не и геноцид, те да сви они који су починили злочине треба пред судовима да одговарају за то.

Из Савеза напомињу и да се никада не смије заборавити да се тежак ратни злочин догодио и над Србима у и око Сребренице, који Бошњаци негирају и скоро никада не помињу.

"У Сребреници се није догодио геноцид и несхватљиво је и неприхватљиво да било ко из реда српског народа говори како се догодио геноцид над бошњачким народом, а да при томе и не спомене злочине који су почињени над српским народом", наводи се у саопштењу.

Мектић је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, рекао да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници", те да "постоје релевантни документи који доказују геноцид".