latinica  ћирилица
11/02/2018 |  07:47 ⇒ 08:12 | Аутор: РТРС

Сњежне падавине отежале саобраћај

Нове сњежне падавине, које су захватиле источне и југоисточне крајеве Републике Српске и ФБиХ, отежале su саобраћај, нарочито на дионицама у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

На подручју ФБиХ снијег успорава саобраћај на магистралним путним правцима Бугојно-Нови Травник преко Ростова, Сарајево-Кладањ преко Нишића и Карауле, Сарајево-Коњиц преко Иван Седла и Прозор-Горњи Вакуф преко Макљена.

Из АМС-а упозоравају возаче и на учестале одроне на путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Возачима се савјетује да буду опрезни, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна.

На путевима на којима се изводе радови измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака. За вријеме извођења радова саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација.

На дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор у мјесту Хрваћани због изградње вијадукта на новом ауто-путу саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

И даље је на снази обустава саобраћаја кроз Бијељину у улицама 27. марта и Српске војске због радова на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице. Путничка возила преусмјерена су на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због изградње водовода на подручју насеља Шњеготина у општини Челинац измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Укрина-Клупе. Једном траком возила саобраћају и на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До у току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, па се саобраћај одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта једном траком возила саобраћају на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

На подручју дистрикта Брчко још трају радови на магистралном путу Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и дистрикта/ и Брчко два /граница СРпске и дистрикта/-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

У Бањалуци је због изградње кружне раскрснице "Ребровац" на магистралном путу од пијаце до Ребровца и од Ребровца према Челинцу измијењен режим одвијања саобраћаја.

На подручју ФБиХ због активног клизишта на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, саобраћај се у десној цијеви тунела Игман и на мјесту радова одвија претицајном траком.

Из АМС-а моле возаче да на овој дионици аутопута возе опрезније и смањеном брзином.

Једном траком саобраћа се на магистралном путу Ресановци-Дрвар, због урушавања потпорног зида.

На граничним прелазима задржавања на граници нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА