latinica  ћирилица
10/02/2018 |  16:17 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Мектић представља озбиљну опасност за Српску

Члан Главног одбора СНСД-а Радован Ковачевић навео је да је јавност у Републици Српској посљедњим изјавама министар безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића о Сребреници још једном добила евидентан доказ да Мектић није само кловн и предмет подсмијеха, већ да он представља озбиљну опасност по Српску и српски народ у цјелини.
Радован Ковачевић (Фото: http://www.srpskacafe.com) -
Радован Ковачевић (Фото: http://www.srpskacafe.com)

"До сада су само највећи и најострашћенији србофоби били толико бесрамно смјели да су себи допуштали да српски народ и Војску Републике Српске пореде и изједначавају са њемачким нацистима, а сада им се очигледно придружио и Драган Мектић", рекао је Ковачевић.

Он је навео и да је посебно сраман данашњи Мектићев покушај релативазиције јуче изнесених квалификација, уз кукавички и биједни покушај да у контекст својих изјава стави и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"За разлику од Драгана Мектића који већ четири године ради све како би негирао евидентну опасност од радикалног ислама у БиХ и како би за све лоше окривио Републику Српску и представио је као најгоре мјесто на свијету, Милорад Додик је захваљујући свом угледу и својим односима, првенствено са предсједником Русије Владимиром Путином, значајно допринио да се у Савјету безбједности УН не усвоји срамна резолуција о Сребреници, која је о српском народу и његовој улози у посљедњем рату говорила управо ово што данас изјављује Драган Мектић", казао је Ковачевић.

Ковачевић је додао и да се "поштовање према свим невино страдалим жртвама у Сребреници не смије доводити у питање, али да се никако не може говорити о квалификацији геноцида".

Извор: СРНА