latinica  ћирилица
10/02/2018 |  15:20 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

На Мектићеве изјаве стижу осуде и из Сребренице и Братунца (ВИДЕО)

Оштре осуде на изјаву министра безбједности БиХ Драгана Мектића стижу и из Сребренице и Братунца.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата никада неће пристати на тумачење историје онако како то ради министар Мектић.

Породице погинулих из Сребренице разочаране су изјавом министра Мектића да Срби треба да се како каже “прочисте“ и признају геноцид над Бошњацима у Сребреници.

Браниславу Васиљевићу муслимани из Сребренице убили су на Залазју на Петровдан два брата. Пита министра Мектића да ли је он или су можда његова браћа геноцидни.

Бранислав Васиљевић, предјесник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Сребреница истакао је да изјаве нису утемељене на чињеницама, те да су то произвољне изјаве Мектића, који не зна шта се дешавало у Сребреници.

Оштра осуда и из борачке организације општине Сребреница. Порука Мектићу је кажу, 3.500 гробова, којима данас Срби на Задушнице пале свијеће.

"Порука са ових гробаља Мектићу је и да су Срби изгинули. Драган Мектић може да оде у Поточаре и поклони се муслиманским жртвама, али нека нађе времена и поклони с жртвама из Кравице, Залазја...", каже Гојко Симић предсједник Борачке организације општине Сребреница.

И породице погинулих из Братунца истичу да умјесто да помогне да се процесуирају злочини над Србима, Мектић срамно навлачи колективну кривицу на српски народ.


Радојка Филиповић предјесникца Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Братунац истиче да министар ни у ком случају није стао уз њихове породице, како би се покренули процеси против одговорних.

Грађани Сребренице углавном не желе да коментаришу Мектића. Питају ко ће признати геноцид над Србима у Сребреници и око ње?!

Мектићеве иступе у "Вечерњем листу" осудио је и начелник Сребренице Младен Грујичић, позива Мектића да обиђе српска стратишта у околини Сребренице.