latinica  ћирилица
10/02/2018 |  11:44 | Аутор: РТРС

Сјајна изненађујућа побједа Олге Даниловић

Српска тенисерка Олга Даниловић савладала је Летонку Анастасију Севастову са 2:0, по сетовима 6:2,6:4, у борби за пласман у бараж за борбу за улазак у Свјетску Б групу за 2019. годину.
Олга Даниловић - Фото: nezavisne novine
Олга ДаниловићФото: nezavisne novine

У наредном мечу Дејана Радановић састаје се са актуелном шампионком Ролан Гароса Јеленом Остапенко.

Млада нада српског тениса Олга Даниловић приредила је неочекивано изненађење донијевши предност у дуелу репрезентација Србије и Летоније.

Даниловићева, која је тренутно на 304 мјесту свјетске ранг листе, убједљиво је савладала Летонку Анастасију Севастову која је због пласмана на 15. месту ВТА листе важила за великог фаворита.

За убједљиву побједу, у вјероватно најважнијем мечу досадашње каријере, Олги Даниловић је требало сат и десет минута игре.

Већ у на старту првог сета српска тенисерка је освојила предност коју је убједљиво сачувала за вођство од 1:0 у сетовима. Севастова је само у другом сету успјела да одржи радвоправан отпор до средине сета али у финишу успијева да освоји и сачува брејк за коначних 6:2 и побједу у мечу са 2:0 који доноси предност репрезентацији Србије.

У наредном мечу наша тенисерка Дејана Радановић састаје се са актуелном шампионком Ролан Гароса Јеленом Остапенко која је тренутно седма играчица свијета.

Послије побједа над селекцијама Бугарске и Грузије са 2:1 српске тенисерке настављају успјешну серију игара и у мечу са Летонкама у Талину, а у случају новог изненађења наше тенисерке обезбиједиће мјесто у плеј-офу.

Извор: РТС