latinica  ћирилица
09/02/2018 |  20:43 | Аутор: РТРС

Давидовић: Српска улаже у спорт у складу са буџетским могућностима

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је вечерас Срни да Република Српска улаже у спорт у складу са буџетским могућностима.
Бањалука: Избор најбољих спортиста и спортских организација - Фото: СРНА
Бањалука: Избор најбољих спортиста и спортских организацијаФото: СРНА

"Настојимо да издвајање за спорт буде и веће. Мислим да сви градови и општине треба да повећају износе у буџетима за спорт јер се до сада ниједан спортски колектив није угасио, што је велики успјех", истакла је Давидовићева, која је вечерас присуствовала избору најбољих спортиста и спортских организација града Бањалука за 2017. годину.

Она је рекла Срни да Република Српска и град Бањалука имају врхунске спортисте за чији успјех је најзаслужнији њихов ентузијазам, као и ентузијазам спортских радника и тренера.

Давидовићева је подсјетила да се ових дана у градовима и општинама широм Републике Српске бирају најбољи спортисти, спортске екипе и спортски радници.

"Није лако изабрати најбоље зато што су наши спортисти и спортске екипе широм Републике Српске постигли изузетно добре резултате", додала је Давидовићева.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је Срни да ова манифестација представља признање најбољим спортистима у граду Бањалука за 2017. годину, а истовремено на неки начин и покушај да се упозори на оно што је важно у спорту у овој години.

"Бањалука је град спорта. Деценије су иза нас, прошле године смо обиљежили 70 година Кајак-кану клуба, а ове године обиљежавамо 120 година Бициклистичког клуба", истакао је Радојичић.

Он је рекао да је ове године Бањалука европски град спорта и једини из БиХ и један од два града са Балкана који је ту титулу понио захваљујући управо дугој традицији, спортској инфраструктури, спортским радницима и колективима и са много планова за ову годину који су, прије свега, везани за школски спорт, односно за базу коју треба подстаћи и проширити из које ће настати врхунски спортисти.

За најуспјешнијег спортисту Бањалуке у мушкој сениорској конкуренцији изабран је Никола Бјелајац из Пливачког клуба "Олимп", док је за најуспјешнијег спортисту у женској сениорској категорији изабрана Николија Станивуковић из Атлетског клуба "Борац".

Најуспјешнији спортиста појединац у спорту за инвалидна лица је Бојана Вукотић Барашин из Стонотениског клуба за лица са инвалидитетом "Врбас".

Најталентованији спортиста у мушкој категорији је Лука Михаиловић из Стонотениског клуба Бањалука, а најталентованија у женској категорији је Драгана Домузин из Женског кошаркашког клуба "Орлови".

За најуспјешнију спортску организацију у женској сениорској категорији изабран је Атлетски клуб "Борац", а у мушкој сениорској категорији Рукометни клуб "Борац".

Маријану Бенешу додијељена је специјална награда за допринос у развоју и афирмацији нспорта града Бањалука, а награда за животно дјело постхумно је додијељена Милану Радаковићу.

Извор: СРНА