latinica  ћирилица
09/02/2018 |  20:04 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Хан у Подгорици: Позив опозицији да прекине бојкот, а власти да достави резултате

Европски комесар за проширење Јоханес Хан позвао је вечерас у Подгорици црногорску опозицију да се врати у парламент, наводећи да бојкот није демократски начин рјешавања проблема.
Подгорица: Хан - Марковић - Фото: СРНА
Подгорица: Хан - МарковићФото: СРНА

"Европска унија ће наставити да прати дешавања у Црној Гори. Главни политички курс треба да се одвија у Скупштини. Треба повести разговоре у Скупштини и вратити се у парламент", рекао је Хан новинарима.

Он је додао да ЕУ подржава напоре Црне Горе на путу ка ЕУ, наводећи да земља треба да искористи ову прилику и достави резултате.

"Демократија и владавина права су кључне вриједности", рекао је Хан и додао да европска перспектива треба да буде национални циљ сваке државе.

Према његовим ријечима, ЕУ неће додавати накнадне услове, нити елиминисати постојеће за чланство.

Хан: ЕУ инвестира у инфраструктуру будућих чланица

Европска унија, улажући у инфраструктуру западног Балкана, инвестира у развој будућих чланица, рекао је у Подгорици комесар ЕУ за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Хан је, приликом посјете жељезничкој инфраструктури у Подгорици која се реконструише бесповратним и кредитним европским средствима, истакао да су у сврху имплементације свих неопходних активности опредијељена додатна средства у износу од 500 милиона евра за наредни трогодишњи период.

"Надоградња, односно реконструкција жељезничке инфраструктуре, снажан је допринос тим заједничким циљевима. Мени је велико задовољство и част што сам данас имао прилике да учествујем у овом догађају којим отварамо пројекат", рекао је Хан.

Он је истакао да ЕУ остаје посвећена остваривању пуноправног чланства Црне Горе.

"Желим још једном да истакнем посвећеност ЕУ неопходној модернизацији трансевропских инфраструктурних веза, како путних, тако и жељезничких, али и другим иницијативама које за циљ имају подизање животног стандарда, односно квалитета живота, као овдје, тако и у региону", поручио је Хан.

Извор: СРНА