latinica  ћирилица
09/02/2018 |  15:58 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

Иванић: Санкције нису рјешење

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да му није познато да ће америчка администрација увести санкције још неким људима из Републике Српске.
Члан предсједништва БиХ Младен Иванић - Фото: РТРС
Члан предсједништва БиХ Младен ИванићФото: РТРС

"Немам утицај на то, нити то знам", рекао је Иванић новинарима у Бањалуци, коментаришући писање појединих медија да "Америка спрема нове казне лидерима из Републике Српске".

Он је додао да санкције нису никоме рјешење, али и да има пуно спекулација када неко објави поједине вијести.

Упитан да ли има информације од српских представника из Централне банке БиХ о евентуалном преносу надлежности са ентитетских агенција за банкарство, Иванић је рекао да има упозорења да се формира неко ново тијело, али и са друге стране тврдњу да то није тако.

"Увјерен сам да имамо добро разрађен систем контроле, да није проблем систем него спровођење закона, те да је у Републици Српској било проблема у примјени закона и да није била довољна контрола", рекао је Иванић.

Он је истакао да није проблем недостатак институција, већ недостатак озбиљне примјене закона.

На питање да прокоментарише информације које су се појавиле јавности у вези са вехабијском организацијом "Аскер" која врши исламско подучавање и војну обуку дјеце узраста од девет до 17 година, Иванић је рекао да не жели то да коментарише јер није добио никакве информације у вези са тим.

Извор: СРНА