X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
09/02/2018 |  15:31 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили саучешће поводом смрти Небојше Глоговца

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа Југословенском драмском позоришту поводом смрти Небојше Глоговца, истичући да је овај глумац посједовао упечатљив глумачки израз по коме је био препознатљив и вољен од публике и колега.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС)

"Са жаљењем сам примио тужну вијест о изненадној смрти великог глумца Небојше Глоговца. Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", наведено је у телеграму предсједника Српске.

"Да је ријеч о изузетној личности и врсном глумцу говоре и бројне одигране улоге којима је Глоговац дао посебан печат и које ће остати трајно надахнуће и инспирација младим генерацијама глумаца и поклоника филмске умјетности", наводи се у телеграму саучешћа предсједника Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас телеграм саучешћа Југословенском драмском позоришту поводом смрти глумца Небојше Глоговца, те нагласила да је његовим одласком глумачка професија остала без изузетног умјетника и професионалца.

"Са великом тугом сам примила вијест о прераној смрти глумца Небојше Глоговца. Памтићемо га по великом броју значајних улога, упечатљивој глуми и огромном глумачком таленту", наводи се у телеграму.

Цвијановићева је у своје и у име Владе Републике Српске Југословенском драмском позоришту упутила изразе најдубљег и искреног саучешћа.

"Молим вас да изразе саучешћа пренесете породици и колегама", истиче се у телеграму.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић упутио је данас телеграм саучешћа управнику Југословенског драмског позоришта поводом преране смрти глумца Небојше Глоговца, те нагласио да је смрт овог великог умјетника ненадокнадив губитак за српску културу и умјетност.

"Небојша Глоговац оставио је неизбрисив траг у српском глумишту, у којем остаје као доајен чија је глума у свакој роли носила печат изузетности и непролазности", наводи се у телеграму.

Малешевић је додао да је Глоговац глумац који ће остати вјечно записан као један од највећих српских умјетника, који је задужио овдашњу драмску и филмску умјетност и кога је публика неизмјерно вољела.

"Изразе најдубљег саучешћа у име свих поклоника његове глумачке величине у Републици Српској, упућујем и његовој породици и свим колегама", наводи се у телеграму.

Познати српски глумац Небојша Глоговац преминуо је јутрос у Београду у 49. години.