latinica  ћирилица
09/02/2018 |  13:48 | Аутор: РТРС

Човић: Осигурати легитимно представљање конститутивних народа у БиХ

Предсједник Хрватског народног сабора /ХНС/ Драган Човић рекао је да је минимум на којем инсистирају представници Сабора у вези са измјенама и допунама Изборног закона да се осигура легитимно представљање конститутивних народа на свим административним нивоима власти у складу са одлукама Уставног суда БиХ.
Драган Човић (Фото: N1) -
Драган Човић (Фото: N1)

Преносећи закључак са сједнице ХНС-а у вези са Изборним законом БиХ, Човић је појаснио да то значи да се осигура легитимност у избору чланова Предсједништва БиХ, клубова домова народа и када је у питању Град Мостар. Када је ријеч о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, каже Човић, ХНС је закључио да је примаран стратешки интерес хрватског народа у БиХ евроатлантски пут БиХ.

Најавио је да у фебруару у БиХ долази и предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер и да би до тада требало бити познато докле се стигло када је у питању заједнички став о Изборном закону који може добити парламентарну већину. Човић каже да је у плану и заједнички састанак представника свих политичких странака, али да не види никакве користи од тога због "јако затегнуте политичке ситуације у БиХ".

Извор: СРНА