latinica  ћирилица
09/02/2018 |  11:09 | Аутор: РТРС

Управа за индиректно опорезивање отворила портал "е -порези"

Управа за индиректно опорезивање БиХ /УИО/ пустила је у функцију нови портал "Е-порези", путем којег ће порески обвезници у сваком тренутку имати приступ својим прокњиженим пореским пријавама, уплатама индиректних пореза и слично.
Управа за индиректно опорезивање БиХ - Фото: архив
Управа за индиректно опорезивање БиХФото: архив

Сви порески обвезници који су се регистровали код надлежног регионалног центра УИО за кориштење електронских услуга, данас су путем електронске поште добили претприступне параметре за први улазак на портал "Е-порези".

Након првог уласка на портал са претприступним параметрима, сви корисници прво морају промијенити лозинку са којом ће сваки сљедећи пут улазити на портал.

"Након тога, регистровани корисници електронских услуга УИО, могу подностити пријаве за ПДВ и акцизе електронским путем у законски предвиђеним роковима. Рок за подношење пријаве за порески период 1. до 31. јануара и плаћање обавезе по ПДВ пријави за овај порески период је понедјељак, 12. фебруара", наведено је у саопштењу.

Порески обвезници, који се још нису регистровали као корисници електронских услуга УИО, од данас своје пријаве за регистрацију могу подносити и електронским путем путем портала "Е-порези". Из Управе поручују да ће обвезници у сваком тренутку имати приступ својим подацима, прије свега онима који се воде у Јединственом регистру обвезника индиректних пореза.

Извор: Независне новине