latinica  ћирилица
08/02/2018 |  18:09 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Далипагић: Мост преко Саве у Свилају најзначајнији пројекат у регији

Замјеник министра комуникација и транспорта БиХ Саша Далипагић рекао је данас да је мост у изградњи преко ријеке Саве у Свилају, између БиХ и Хрватске, најзначајнији инфраструктурни пројекат у регији.
Далипагић обишао градилиште, мост на Сави (фото:Ministarstvo prometa i komunikacija) -
Далипагић обишао градилиште, мост на Сави (фото:Ministarstvo prometa i komunikacija)

Обилазећи градилиште, Далипагић је истакао да мост представља спону која на међународном Коридору "Пет це" саобраћајно спаја БиХ с Хрватском, односно са ЕУ, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Далипагић је изразио задовољство што градња моста иде планираном динамиком, упркос чињеници да је процес градње у неколико наврата био оптерећен разним неповољним околностима.

Шеф градилишта Ивана Карачић извијестила је Далипагића о статусу радова, истакавши да се послови одвијају предвиђеним планом.

Карачићева је појаснила да је у току допремање челичних дијелова из Италије, те да се почетком марта очекује почетак монтаже дијелова челичне конструкције.

Према њеним ријечима, интензивирање радова очекују се почетком маја, што зависи од временских услова и водостаја, када би требало да буду завршени преостали радови у ријечном кориту.

Извор: Срна