latinica  ћирилица
08/02/2018 |  16:38 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Скупоцјено возило приоритет добојског Водовода! (ВИДЕО)

Бахаћење или потреба - добојски Водовод свој возни парк планира да обогати луксузним аудијем од 130.000 КМ и то тако што ће се кредитно задужити. Чиме правдају такав луксуз нисмо сазнали.
Водовод, Добој - задуживање - Фото: РТРС
Водовод, Добој - задуживањеФото: РТРС

Луксузни теренац "ауди Q5" Водовод планира да набави на лизинг,па је расписао јавни позив за кредитно задужење ради куповине новог аутомобила. Нјегова вриједност без ПДВ-а је 114.000 КМ и један је од најскупљих службених аутомобила у посљедњих 13 мјесеци, према званично доступним подацима с портала јавних набавки. Јавност у Добоју је шокирана, тим прије јер су надлежни из Водовода годинама упозоравали на дотрајалу водоводну мрежу, па никако није јасно како приоритет може да буде луксузно возило.

Према доступним информацијама кредит планирају да отплаћују пет година. Водовод ће у лизингу учествовати с 40 одсто свог новца, а остатак дуга од 80.000 КМ био би отплаћиван 60 мјесеци. Грађани Добоја кажу да су немоћни да утичу на одлуке акционарског друштва, али такву јавну набавку не подржавају.Још нису заборавили да је Водовод због дуга прошле године блокирао рачун болнице и тиме довео у питање њено функционисање. 

Чиме правда набавку скупоцјеног аутомобила намјеравали смо да питамо и директора Водовода Огњена Митровића. У предузећу га нисмо затекли, а када смо га позвали рекао је да сва питања пошаљемо на мејл. Откуд овакво бахаћење у времену када грађани Добоја једва састављају крај с крајем, остало је без одговора .Без одговора је и питање да ли је Водовод, барем социјалним категоријама, покушао да помогне бенефицијама или на неки други начин или је набавка скупоцјеног возила ипак приоритет.