latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:26 | Аутор: РТРС

Затражен притвор за седморицу ухапшених у акцији "Албатрос"

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за седам лица ухапшених у акцији кодног назива "Албатрос", која су осумњичена за кријумчарење миграната.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Ухапшени се терете да су починили кривично дјело организирање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Притвор се предлаже због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би могли починити ново кривично дјело или довршити започето.

У интересу истраге, Тужилаштво у овој фази неће објављивати идентитет осумњичених.

Тужилаштво БиХ са партнерским агенцијама у БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету, усмјерену на откривање и процесуирање лица осумњичених за кријумчарење илегалних миграната.

У акцији "Албатрос", коју су јуче спровели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ на подручју Кантона Сарајево, Унско-санског и Тузланског кантона, претресено је 14 локација и ухапшено 16 лица осумњичених за кријумчарење миграната.

Припадници Службе за послове са странцима БиХ су истовремено у овим кантонима извршили контролу у осам објеката, за које је располагано сазнањима да се у њима смјештају илегални мигранти.

Акција је усмјерена према лицима осумњиченим да су као организована криминална група, ради стицања материјалне користи, кријумчарила већи број држављана Србије са подручја Косова и Метохије који нису имали важеће путне исправе из БиХ у Хрватску и даље у земље ЕУ.

Извор: СРНА