latinica  ћирилица
07/02/2018 |  16:05 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Директору РиТЕ Гацко, Бошку Козомари, пријете смрћу (ВИДЕО)

Директор Рудника и термоелектране Гацко, Бошко Козомара, добио је писмо у којем му је запријећено ликвидацијом, ако не напусти Гацко и директорску функцију. Све је пријавио полицији, а истрага је одмах покренута.
Бошко Козомара - Фото: РТРС
Бошко КозомараФото: РТРС

Пријетеће писмо на адресу Бошка Козомаре послано је из Требиња 2. фебруара, а потписано је са "Гачани". Козомара је дао изјаву у Полицијској управи у Требињу. За писмо каже да је ријеч о "демонстрацији примитивизма и немоћи кругова који покушавају да оспоре развој Рудника и термоелектране".

"То су неформални кругови којима сам помрсио рачуне и стао на пут масовним отуђењима дизел горива и осталог...", каже директор Козомара и додаје:

"Таман посла да напустим Гацко, ништа ме неће одвести са задатка да подигнем овај колектив", док на питање да ли се плаши за своју безбједност, одговара:

"Не, не плашим се, имам повјерења у органе Републике Српске".

Из синдикалне организације Рудника и термоелектране осуђују пријетње.

"Осуђујемо сваку врсту пријетњи, очекујемо да истрага открије починиоце", изјавио је Предсједник Синдикалне организације РиТЕ Гацко Жељко Тепавчевић.

Портпаролка ПУ Требиње Јована Цвијетић, рекла је да се предузимају се све активности с циљем утврђивања идентитета починиоца.

Недавно је проваљено и у једну од канцеларија највећег херцеговачког предузећа. Украдено је неколико лаптопа и друга опрема, што такође истражује полиција, а крађе горива које су била масовна појава, мјерама које је предузело ново руководство, сведене су на минимум.