latinica  ћирилица
07/02/2018 |  15:23 | Аутор: РТРС

Бореновић: За консултанте и информатизацију 40 милиона КМ

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић изјавио је данас да се Република Српска и "Жељезнице Републике Српске" кредитно задужују за 100 милиона КМ, од чега 40 одсто тог кредита иде за консултанте, информатизацију и организационо реструктурисање.
Бранислав Бореновић - Фото: СРНА
Бранислав БореновићФото: СРНА

"У одлуци која је достављена Народној скупштини Српске на свега двије-три странице пише да ће за организационо рструктурисање, услуге консултаната и информатизацију требати пет милиона евра. У одлуци која је оригинал и која иде на ратификацију у заједничке институције БиХ, за те намјене пише 20,17 милиона евра", рекао је Бореновић новинарима током скупштинске паузе.

Према његовим ријечима, више од 40 милиона КМ намијењено је за консултанте и разне софтвере и програме.

"Зато су се криле овакве одлуке и зато су жељели принципом шока у парламенту за један дан да је усвоје. 55 страница уговора о кредитном задужењу ЖРС наспрам три странице које нама влада доставља у Народну скупштину, зар то није срамота", рекао је Бореновић.

Према усвојеном дневном реду сједнице Народне скупштине, пета тачка дневног реда је разматрање Приједлога одлуке о задужењу ЖРС према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој по пројекту реструктурисања жељезница.

Извор: СРНА