latinica  ћирилица
07/02/2018 |  15:07 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

СНСД: НДП и СзП да престану обмањивати јавност измишљеним причама

Савез независних социјалдемократа "позива НДП и остатак такозваног Савеза за промјене да престану обмањивати јавност и давати себи на значају измишљеним причама о наводном постојању неке црне листе у Републици Српској".
СНСД -
СНСД

"Такође, желимо да их питамо и да ли је могуће да њима који се константно представљају као велики борци против криминала и корупције, смета истрага полиције о проневјери новца пореских обвезника Републике Српске", саопштено је из СНСД-а.

СНСД је упитао и НДП "да ли је могуће да они борбом против криминала и корупције сматрају само оне ороцесе које против грађана Републике Српске воде неуставне и незаконите правосудне институције БиХ, а да све процесе које воде институције наше Републике Српске називају политичким прогоном".

"И на крају, желимо да их питамо и да ли је могуће да мисле да неко може профитирати и унаприједити свој политички рејтинг због правосудног процеса који правосудне институције воде против неког анонимуса и индививидуе, која се у овом случају зове Боре Шкељић", истиче се у саопштењу СНСД-а.

Из ове странке наводе да још једном желе подсјетити јавност да у Републици Српској не постоје било какве "црне листе", а Министарству унутрашњих послова и правосудним институцијама Републике Српске пружају пуну подршку у независном и професионалном обављању својих послова.

НДП је данас саопштио да и "данашња информација да је МУП поднио извјештај тужилаштву против бившег начелника Кнежева Боре Шкељића /НДП/ сумњичећи га за 'проневјеру' 36.000 КМ, говори да у Републици Српској постоје 'црне листе' за одстријел истакнутих појединаца из опозиционих редова".