latinica  ћирилица
07/02/2018 |  13:14 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Пословник није прекршен

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да није прекршен Пословник НСРС допуњавањем дневног реда одлукама о гаранцијама и задужењу за аутопут Бањалука-Добој и реструктурирање Жељезница Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је нагласио да су све допунске тачке стигле у Пословником предвиђеном року и да члан 226 омогућава да одлуке уђу у скупштинску процедуру по хитном поступку.

Предсједник Парламента је навео да је јуче изгубљено неуобичајено много времена на записнике, паузе и да због тога осјећа обавезу да јавност информишем о току, тачкама, кршењу и некршењу Пословника. Замолио је службу да припреми дио расправе са Колегијума о једној тачки дневног реда.

- Скупштинска служба је посао на припреми сједнице одрадила професионално и није прекршен ниједан законски пропис - закључио је Чубриловић, и додао, да је усвојен дневни ред са 32 тачке.

Појаснио је да је са дневног реда скинуто пет тачака, а допуњено шест, што је уобичајена пракса. Радује га што опозиција учествује у раду ове и сљедећих скупштина, што ће, нада се, дати додатни квалитет засједању.

Т.Благојевић/РТРС