latinica  ћирилица
04/02/2018 |  15:22 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Црна Гора - Ангажовање официра на Космету историјски преседан власти

Одлука о ангажовању официра Војске Црне Горе у оквиру мисије Кфора на Косову и Метохији представља још један политички и историјски преседан власти, којим се Црна Гора и формално прикључила агресорима на сопствени народ, тврде у Демократском фронту.

"Црна Гора је посљедња земља на свијету која би требало да пошаље своје војнике у састав окупационих снага на простор јужне српске покрајине", сматрају у ДФ-у.

Из ДФ-а су поручили да ће њихови посланици бити против одлуке Савјета за одбрану и безбједност који би требало да потврди Скупштина Црне Горе.

ДФ сматра да би таквим чином Црна Гора направила веома лошу услугу цијелом региону, посебно себи и својим грађанима.

"Ангажујући представнике Војске Црне Горе на Косову и Метохији у овако осјетљивом тренутку, црногорска власт показује да много не мари за позитиван развој односа у региону, посебно са државом Србијом", тврде у ДФ-у.

Из ДФ-а напомињу да све земље свијета знају да је према важећој Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН Косово и Метохија саставни дио државе Србије.

ДФ подсјећа да је и црногорски премијер Душко Марковић признао да су донијели одлуку о признању такозване државе Косово свјесни да је против тога 85 одсто грађана.

Савјет за одбрану и безбједност, на чијем је челу предсједник Црне Горе Филип Вујановић, донио је јуче одлуку да два официра Војске Црне Горе иду у мисију КФОР-а на Косову и Метохији.

Извор: СРНА