latinica  ћирилица
04/02/2018 |  15:02 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Бањалука - Мјештани направили дјечије игралиште (ВИДЕО)

Да се са мало воље и добром организацијом може много направити, свједочи наша наредна прича. Станари из бањалучке улице Бранка Поповића, нису сједили скрштених руку и сами су одлучили да својим малишанима обезбиједе љепше дјетињство.
Отварање игралишта - Фото: РТРС
Отварање игралиштаФото: РТРС

Пројектом "Обојимо сиво" направили су дјечије игралиште.

Пројекат етажних власника "Обојимо сиво", измамио је осмијехе на лица малишана, који напокон имају мјесто за игру. Ни хладно вријеме ни снијег нису их спријечили да се играју на свом новом игралишту.

"Ово нам много значи, можемо се играти, прије нисмо имали нешто овако, само смо се досађивали. Сада можемо изаћи из куће, да не гледамо стално телевизију", поручили су најмлађи поводом изградње игралишта.

Пројекат "Обојимо сиво" у потпуности су осмислили станари овог насеља како би уредили своју улицу и малишанима направили мјесто за игру. Показали су како се уз мало слоге, много тога може направити.

"Оно што је најважније је тај комшијски дух и да су сви укључени у ово. Мислим да наша улица може показати да постоји друштвени дух и да, уколико то желе, људи могу нешто добро и корисно урадити за себе, а не чекати неког другог", изјавио је представник заједнице етажних власника Александар Живановић.

Станари, кажу, неће стати на овоме. Већ припремају садњу дрвореда и теретану на отвореном.