latinica  ћирилица
04/02/2018 |  12:01 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Дани зиме на Козари (ФОТО/ВИДЕО)

На Козари се одржава Дванаеста привредно-туристичка манифестација "Дани зиме на Козари".
Дани зиме на Козари - Фото: РТРС
Дани зиме на КозариФото: РТРС

Манифестација обухвата низ дешавања међу којима су спортска такмичења представника градова и општина Поткозарја и окружења, гастро-такмичења у три категорије: туристичко-угоститељске школе Републике Српске, ловачка удружења Поткозарја и извиђачки одреди и планинарска друштва. За овај дио манифестације пријавило се 30 учесника и то је најмасовнији одзив на овој манифестацији.

У културно-умјетничком програму наступају бенд Боћо и бећари, група Анемо из Приједора, Градишки тамбураши, мушка ојкачка група и женска пјевачка група Културно умјетничког друштва Кнешпоље из Кнежице, Козарска Дубица и пјевачка група Културно умјетничког друштва Уна Нови Град.

Дани зиме на Козари (Фото: РТРС)

У оквиру овогодишњих Дана зиме на Козари одржава се и Ски куп у организацији планинарско-скијашког друштва Љубијски рудар, а за надметање у мушкој и женској конкуренцији, пријављени су такмичари из средње школе, те старији и млађи основци.

Цијена улазнице током трајања манифестације у Националном парку "Козара", по промотивној цијени, износи једну КМ.

Организатори ове 12. привредно туристичке манифестације су град Приједор, туристичке организације Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Градишке и Национални парк "Козара".

Град Приједор је и покровитељ манифестације, а у њеном организовању помогло је и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске.