latinica  ћирилица
04/02/2018 |  08:52 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Објављен снимак руског напада на терористе (ВИДЕО)

Више од 30 терориста ликвидирано је у групном нападу високопрецизним оружјем на област у Идлибу коју контролише Нусра фронт и из које је лансирана ракета "земља-ваздух" на руски авион Су-25, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Према подацима добијеним на основу радијског пресретања, у нападу је убијено више од 30 терориста Нусра фронта", наведено је у саопштењу.

Министарство одбране Русије објавило је видео напада у којем су ликвидирани терористи у провинцији Идлиб. На клипу који траје 25 секунди, а који је објавио телевизијски канал Звијезда, забиљржен је тренутак напада.

Нешто раније, Министарство одбране Русије је објавило да је у области Идлиба оборен руски авион Су-25, чији је пилот успио да се катапултира, али је убијен у борби с терористима.

САД: Нисмо снабдијевале партнере у Сирији оружјем типа "земља-ваздух"

Сједињене Америчке Државе нису снабдијевале партнере у Сирији оружјем типа "земља-ваздух". Вашингтон ће анализирати информацију о томе да је руски авион Су-25 оборен из покретног ракетног комплекса овог типа, саопштио је представник Пентагона Ерик Пехон.

Представник Пентагона је навео да су САД усредсређене на борбу против ИД заједно с партнерима у Сирији.

- САД нису испоручивале партнерским снагама у Сирији никакво наоружање типа "земља-ваздух" и не намјеравају то да чине ни убудуће - рекао је Пехон.

Он је навео да су у географском смислу америчке операције оријентисане на борбена дејства против Исламске државе у источној Сирији.

- Процијенићемо заснованост ових саопштења да бисмо заштитили безбједност својих партнера из коалиције - рекао је Пехон коментаришући инцидент с руским авионом.

Извор: Агенције