latinica  ћирилица
29/01/2018 |  15:41 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Приједор: Вирозе пуне Дом здравља (ВИДЕО)

Право прољеће у јануару праћено натпросјечно високим температурама за ово доба године, проузроковало је гужве у приједорском Дому здравља.
Приједор, Дом здравља - Фото: РТРС
Приједор, Дом здрављаФото: РТРС

Хронична обољења, али и обољења респираторног система најчешћи су разлози због којих се све већи број Приједорчана обраћа за помоћ дежурним љекарима. Најчешће је у питању прехлада и вироза. У Дому здравља, кажу, засад нису забиљежени случајеви грипа, нити озбиљнији случајеви обољења који захтијевају хоспитализацију.

Највише проблема имају хронични болесници са астмом и бронхитисом. Све чешће за помоћ дежурним љекарима јављају се и пацијенти са симптомима прехладе и вироза.

Ипак, Приједорчани се на све начине боре против болести карактеристичних за овај период. Док се неки одлучују за лијечење код куће уз уношење великих количина течности и витамина, за друге је одлазак код љекара најсигурнија варијанта.

Ових дана појачан промет биљеже и приједорски продавци воћа и поврћа. Кажу да да љубитељи народне медицине највише пазаре ђумбир, лимун, али и бијели лук.